Συμβουλευτική Υποστήριξη

Συμβουλευτική Υποστήριξη

Η συμβουλευτική βοηθά στο να γαληνεύει η αγχωμένη ψυχή και η ταραγμένη ζωή” Colin Power.

 

Συμφώνα με το καταστατικό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής ,ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας.

Τα έξι βασικά καθήκοντα της ζωής τα οποία προσδιορίζουν την υγεία είναι:

  • Να μπορεί να ερωτευθεί, να αγαπήσει και να αγαπηθεί
  • Να εργάζεται άρα να μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί επαγγελματικά

  • Να μπορεί να απολαύσει τη σεξουαλική συνεύρεση

  • Να μπορεί να χαίρεται και να παίζει

  • Να έχει ελεύθερο χρόνο και να μπορεί να τον διαχειριστεί / να έχει κοινωνική ζωή και φίλους

  • Να είναι αυτόνομος και να αυτοεξυπηρετείται

Όσο περισσότερο κάποιος παρεκκλίνει σε κάποιους από αυτούς τους τομείς τόσο περισσότερο σημαίνει ότι η ψυχική του ηρεμία άρα και υγεία χρειάζονται φροντίδα… Διότι και η σωματική υγεία κάποια στιγμή θα επηρεαστεί αρνητικά αφού η ψυχική γαλήνη και η ισορροπία είναι άρρηκτα αλληλένδετες με τη σωματική υγεία.

Η κάθε οικογένεια είναι ξεχωριστή και έχει τον δικό της τρόπο αντιμετώπισης από εμάς!

Στην οικογένεια επειδή ακριβώς αποτελείται από ανθρώπους η διάθεση και τα συναισθήματα εξελίσσονται και περνούν από πολλά στάδια ορισμένα από τα οποία είναι πολύ δύσκολα. Έτσι η οικογενειακή ζωή γίνεται συχνά πηγή εντάσεων και προβλημάτων για τα μέλη της. Το κέντρο μας με την βοήθεια των ειδικών παρέχει την δυνατότητα στις οικογένειες να εντοπίσουν τα αίτια , να αποδεχτούν τα προβλήματα και να οδηγηθούν στην λύση τους και σαν οικογένεια αλλά και σαν ξεχωριστά άτομα. Ο στόχος κάθε οικογένειας είναι να βοηθήσει τα παιδιά στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών ώστε να οδηγηθούν σε μια ομαλή ενηλικίωση. Ωστόσο επειδή κανένας δεν γεννιέται γονέας είναι φυσιολογικό να υπάρχουν απορίες και ανάγκες για στήριξη. Μερικά από τα συνήθη προβλήματα των γονιών είναι: νυχτερινός ύπνος, φοβίες, εξάρτηση, αποχωρισμός από τους γονείς, καινούριο αδερφάκι, ζήλια…

Online Test, ειδικό για μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία. Δείτε τα αποτελέσματα άμεσα …

Βρείτε μας, εύκολα